Onze houtsoorten

Maak kennis met de prachtige hardhoutsoorten die wij gebruiken

Bij Solid Outdoor zijn we gek op hardhout. En we helpen u graag om van uw tuin een fantastische buiten-woonruimte te maken. Met veel passie en plezier ontwerpen en maken wij tuinbakken en tuinmeubelen voor uw buitenruimte. Zoals voor uw tuin, uw oprit of zelfs uw bedrijfsterrein. We maken ze met de hand. In een absolute topkwaliteit. We zijn heel flexibel en kunnen veel…, in overleg kunnen we onze standaardproducten aan uw wensen aanpassen. Want we zijn dol op maatwerk. En wat dacht u van de hardhoutsoorten die wij gebruiken? Met klinkende namen als bijvoorbeeld Cumaru, Massaranduba, Louro preto en Angelim vermelho? Elke houtsoort heeft een unieke kleur en nerftekening en geeft daarmee een totaal andere uitstraling aan uw tuinmeubelen, plantenbakken en afscheidingen.

FSC-gecertificeerd tropisch hardhout

Het hout dat wij gebruiken is áltijd FSC-gecertificeerd. FSC-hout komt uit bossen die duurzaam worden beheerd. Voor elke omgezaagde boom wordt een nieuwe geplant. Onze tuinmeubelen zijn ook erg duurzaam. Het hardhout dat wij toepassen heeft een levensduur van tenminste 25 jaar. Van de producten van Solid Outdoor zult u dus héél lang plezier hebben. Hieronder vindt u een korte omschrijving en een foto van de prachtige hardhoutsoorten die wij gebruiken.

Angelim vermelho

De tropische hardhoutsoort Angelim vermelho komt uit het Amazonegebied en heeft een rood-bruine kleur. Het is erg stevig hout welke weinig vervormt. Deze houtsoort is machinaal prima te bewerken.

Tropisch hardhout Angelim vermelho bij Solid Outdoor

Cumaru

Cumaru is een tropische hardhoutsoort uit Zuid-Amerika welke uitstekend geschikt is voor het maken van tuinmeubilair. Het hout varieert in kleur van geel tot rood en bruin. Het hout voelt iets olieachtig aan en kan zeer glad worden geschaafd.

Tropisch hardhout Cumaru bij Solid Outdoor

Billinga

Deze tropische hardhoutsoort wordt veel gebruikt als constructiehout voor steigers, bruggen, parkbanken, hekken en tuinmeubilair. Het is een houtsoort die in kleur van geel tot oranjebruin en goudbruin verloopt.

Tropisch hardhout Billinga bij Solid Outdoor

Louro preto

Als Louro preto vers wordt bewerkt heeft het hout een heerlijke geur. De nerf is fijn tot matig grof en na bewerking kan het hout heel glad aanvoelen. De kleur varieert van licht goudbruin tot donkerbruin.

Tropisch hardhout Louro preto bij Solid Outdoor

Massaranduba

Een prachtige tropische houtsoort die vooral bekend is door de donkerrode kleur. Massaranduba wordt vaak gebruik voor vloeren en tuinmeubelen. Er worden zelfs blaasinstrumenten van gemaakt, zo fraai is dit hout te bewerken. Masaranduba groeit vooral in Midden-Amerika en Brazilië.

Tropisch hardhout Massaranduba bij Solid Outdoor

Douglas

Douglashout is een duurzame houtsoort die zo’n 15 jaar mee gaat. Het is harshoudend met daardoor een heerlijke geur. Douglashout wordt veel gebruikt voor de bouw van overkappingen en schuren. Vers Douglashout heeft een bruine kleur die onbehandeld door de jaren heen steeds grijzer wordt.

De houtsoort Douglas bij Solid Outdoor

Vakwerk in maatwerk

Vakwerk in standaardmaten en custom built tuinmeubelen. Heeft u specifieke wensen? Neem gerust contact op!

Sfeervolle tuinmeubelen

We gebruiken de beste kwaliteit FSC-gecertificeerd hardhout welke te krijgen is. U kunt kiezen uit vele soorten.

Uw wensen staan centraal

Wij creëren uw ideeën. Wij stemmen onze producten af op uw specifieke wensen. Van houtsoort tot kleur.

Poedercoaten in kleur

Naar uw wens kunnen wij onze stalen frames poedercoaten in de RAL-kleuren zwart, wit, antraciet en grijs.

Duurzaamheid en kwaliteit

Ons topkwaliteit hardhout gaat minimaal 25 jaar mee. Duurzaamheid en kwaliteit zijn voor ons belangrijk.

Ook voor bedrijven

Terrassen van restaurants en cafetaria, kantoortuinen of dakterrassen..., u vind onze tuinmeubelen overal!